SPOCKS | Make sport more colorful

🚚 Brezplačna dostava na dom nad 40€ 📦 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Varstvo potrošnikov

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina www.spocks.eu (v nadaljevanju »spletna trgovina«) je v lasti in v upravljanju podjetja SPOCKS, ERIK KVERH S.P., Potok pri Dornberku 18A, 5294 Dornberk, Slovenija, matična številka: 8432805000, davčna številka: SI26499436, e-pošta: info@spocks.eu, telefon:+38641337457

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene izdelkov v spletni trgovini vsebujejo 22 % DDV za izdelke. Cene so označene v evrih (EUR). Cene na spletnih straneh trgovine SPOCKS veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine. Cena, ki je navedena ob posameznem artiklu, je v času potrditve nakupa končna prodajna cena artikla in se po potrditvi naročila ne more spremeniti. Cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma distributerja ali jih ponudnik oblikuje sam. V ceno izdelka strošek dostave ni vključen.

Ponudnik si prizadeva čim bolje skrbeti za ažurnost in točnost podatkov, ki so navedeni na spletu. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali mu ponudil rešitev v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca

Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

Naročanje

Naročila preko spletne trgovine

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini in preko e-pošte info@spocks.eu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.

Naročila preko e-pošte info@spocks.eu

Naročila preko e-pošte info@spocks.eu morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj, kontaktno telefonsko številko in e-naslov, ime artikla in ostale potrebne specifikacije.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas obvestite najkasneje v 3 urah po oddaji naročila po elektronski pošti info@spocks.eu.

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu ali preko PayPal-a, mu v tem primeru kupnino vključno s stroški dostave nakažemo v čim krajšem možnem času.

Popolnoma varen nakup, pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Zagotavljamo vam 44-dnevni rok za vračilo kupljenega blaga.

Skladno z določili 43.č. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe, in sicer na kontaktni elektronski naslov info@spocks.eu, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni pisno ali po elektronski pošti. Povratna pošiljka vrnjenega blaga na sedež podjetja SPOCKS, ERIK KVERH S.P., Potok pri Dornberku 18A, 5294 Dornberk, Slovenija, mora biti oddana v roku nadaljnjih 30 dni od sporočila. Stroški, ki nastanejo zaradi odstopa od pogodbe, bremenijo kupca (stroški pošiljanja).

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Po prejemu nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži vam skladno z zakonom (takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu blaga) vrnemo opravljena plačila. Ob vračilu blaga nam, prosimo, posredujte tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, kamor želite, da se vrne plačilo. Za plačila preko PayPal-a je potrebno odpreti zahtevek za povrnitev plačila na strani PayPal.

Pravice do odstopa pogodbe in nakupa blaga, naročnik ali potrošnik nima, pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika in je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Obrazec za odstop od pogodbe: SPOCKS-obrazec-odstop-od-pogodbe.pdf

Menjava blaga

Če ugotovite, da vam nerabljen izdelek ne ustreza, ga brez težav zamenjamo za izdelek enake vrednosti. V tem primeru stroške pošiljanja krijete vi. Izdelek mora biti tudi v tem primeru nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.

Reklamacija

V primeru vračila blaga zaradi reklamacije je potrebno na naslov (e-naslov) ponudnika poslati reklamacijski zapisnik. Če je reklamacijski zahtevek upravičen, ima kupec pravico do izbire drugega izdelka iz ponudbe, zahteve za dobropis ali zahteve za vračilo kupnine.

Kadar reklamacijskega zahtevka zaradi okvare izdelka ni mogoče rešiti nemudoma, ponudnik sestavi reklamacijski zapisnik in blago pošlje na analizo, ki potrdi ali zavrne razloge za uveljavljanje reklamacijskega zahtevka. Stroške analize krije ponudnik samo v primeru, če je reklamacijski zahtevek upravičen, v nasprotnem primeru te stroške poravna kupec sam.

Vsak vrnjeni izdelek je kupec dolžan poslati po pošti na lastne stroške. Pošiljke z odkupnino ne bodo prevzete.

Če kupec ob prevzemu pošiljke opazi, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi. To stori tako, da še pred prevzemom paketa izpolni Zapisnik o poškodovani pošiljki (obrazec je na voljo na pošti), hkrati pa prosimo, da nas o tem obvesti na e-pošto info@spocks.eu.

V primeru prejema napačnega izdelka ali izdelka z napako nas takoj obvestite na e-pošto info@spocks.eu. Izdelek vam bomo zamenjali ali vam vrnili denar, pri čemer stroške dostave krijemo mi.

Obrazec stvarna napaka: SPOCKS-obrazec-stvarna-napaka.pdf

Načini plačila

V spletni trgovini www.spocks.eu omogočamo plačilo na naslednje načine:

• preko PayPal-a z vsemi karticami, ki jih podpira PayPal

• po predračunu z nakazilom na račun in prevzemu na zahtevanem naslovu (velja spletna cena + cena dostave)

• po povzetju preko pošte Slovenija d.o.o.

PRI ARTIKLIH Z AKCIJSKO – ZNIŽANO CENO ALI OB UNOVČENJU KUPONA JE NAČIN PLAČILA MOŽEN SAMO PO PREDRAČUNU Z NAKAZILOM NA TRR.

Plačilo po predračunu

Predračun z vsemi plačilnimi pogoji za nakazilo se pošlje na e-naslov kupca. Pošiljka se kupcu odpremi, ko ponudnik prejme plačilo predračuna na svoj račun. Rok veljavnosti predračuna je 8 dni od prejema na e-naslov.

Ponudnik kupcu za nakup izda račun lahko papirnati ali po e-mailu. Kupoprodajna pogodba (naročilo) se hrani v elektronski obliki pri ponudniku.

Dobavni roki

Rok dobave za izdelke, ki so izdelani in na zalogi, je običajno 3–7 delovnih dni oziroma kot je navedeno. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v 48-ih urah. Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja 4–10 dni, izjemoma tudi več. Artikle izdelamo po naročilu, zato lahko pride do razlike v času dostave.

Predlagamo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi, kontaktirate na info@spocks.eu. Z veseljem vam bomo povedali, koliko časa je potrebno čakati za želeni izdelek.

Dostava

Odprema pošiljk se vrši od ponedeljka do petka. Naročila, potrjena v petek, bodo odpremljena v ponedeljek. Če naročila ponudnik ne bo mogel v celoti realizirati v roku 7 delovnih dni, bo kupcu poslal samo izdelke, ki so na zalogi. Izdelkov, ki zaradi tega ne bi bili poslani ob aktualnem naročilu, ponudnik naknadno pošlje brez dodatnih stroškov pošiljanja za naročnika. Za morebitne zamude dostave s strani pošte, ne odgovarjamo.

Dostava v Sloveniji navadna pošta brez sledenja 2,00€. Dostava s sledenjem vloženo v poštni predal brez podpisa je 3,00€. Pošiljka s sledenjem in podpisom za večjo varnost dostave 3,80€.

Strošek dostave za plačilo po povzetju 5,50€ in je omejen na štiri artikle.

Strošek dostave za območje EU za pošiljke brez sledenja je 5€. Za pošiljke s sledenjem (TRACKING NUMBER) je 7,30€.

Naročila v vrednosti 40 EUR ali več bomo po Sloveniji odposlali brez stroškov pošiljanja, razen v primeru plačila po povzetju, kjer je nad 40€ evrov nakupa izdelkov, poštnina 3,00€.

V države EU je brezplačna poštnina pri nakupu nad 80€.

Za poškodovano pošiljko in za zamude pri dostavi, ter izgubljeno pošiljko ne odgovarjamo.

Varovanje podatkov

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (po pogodbi je to Pošta Slovenije) bo zaupan le uporabnikov naslov za dostavo. Ponudnik stopi s kupcem v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le takrat, ko kupec temu izrecno ne nasprotuje.
Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje ponudniku zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Podatki, ki jih zbira in obdeluje spletna trgovina, se razkrijejo le v izrednem primeru, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine. Ob morebitnem "vdoru" v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.

Avtorske pravice in Pravno obvestilo

Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Vsebino lahko pregledujete samo za osebno uporabo. Noben element na spletni strani ne sme biti uporabljen v komercialne namene. Vsebine s spletne strani ni dovoljeno zbirati v kakršnikoli javni podatkovni zbirki ali v kakršnikoli obliki objavljati na drugih mestih.

SPOCKS, Erik Kverh s.p. si pridržuje pravico do spremembe kateregakoli dela spletne strani in izbris kateregakoli dela vsebine brez vnaprejšnjega obvestila. Dovoljeno je, da na spletno stran www.spocks.eu naredite povezavo (link), če pri tem vključite napis spocks.eu ali logotip (R). Na drugih spletnih mestih je sicer brez dovoljenja podjetja SPOCKS, ERIK KVERH S.P. prepovedano objavljati, reproducirati, distribuirati ali kako drugače uporabljati logotip podjetja in/ali grafiko s spletne strani.

Vse vsebine, ki so objavljene na spletnih straneh, so last SPOCKS, ERIK KVERH S.P. in njegovih pogodbenih partnerjev. Vsa avtorska dela so zaščitena z nastankom in jih ni potrebno posebej označevati. Prepovedani so reprodukcija, distribucija, spreminjanje in javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, uporabljenih na tej spletni strani ali zaradi nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanemu besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Reševanje sporov

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Novi Gorici.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte info@spocks.eu ali na poštni naslov SPOCKS, ERIK KVERH S.P., Potok pri Dornberku 18A, 5294 Dornberk, SLOVENIJA ali osebno na naslovu ponudnika.

Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletnega mesta sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V pomoč vam je lahko spletna platforma za reševanje sporov na: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

 

Nakup darilnega bona.


Bon izberete za določeno kategorijo nogavic, in sicer za klasične, visoke ali dokolenke.
En bon velja za en par nogavic po izbiri iz izbrane kategorije nogavic. Veljavnost bona je eno leto od datuma nakupa.
Izberite želeno število bonov in jih dodajte v košarico. Desno zgoraj pod ikono Košarica kliknite gumb Na blagajno. Preglejte, če naročilo ustreza vašim željam. Če ne ustreza, lahko naročilo izbrišete z gumbom Izprazni košarico ali pa popravite število naročenih bonov (pod količino) ter pritisnete gumb Osveži košarico. Nato kliknete gumb Naslednji korak. Tam se prijavite oziroma izpolnite vse potrebne podatke in kliknite gumb Naprej. Izberite način pošiljanja (nogavic, ko bo bon unovčen), in sicer Pošta Slovenije - brezplačno oziroma Pošta Slovenije s sledenjem pošiljke - če želite večjo varnost pošiljke.
Pritisnite gumb Naslednji korak ter izberite Način plačila. Pritisnite gumb Naslednji korak. Še enkrat preglejte naročilo in če je vse v redu, potrdite naročilo s klikom na gumb Oddaj naročilo.
Lahko pa se vrnete korak nazaj na način plačila s pritiskom na način plačila zgoraj pod oznako 3 in izberete drugačen način plačila. Če izberete plačilo na TRR - transakcijski račun in oddate naročilo, boste prek elektronske pošte prejeli predračun s podatki za nakazilo, ki ga je potrebno poravnati v roku treh dni. Če ste izbrali možnost plačila prek PayPal-a, za potrditev pritisnite na gumb Check out with PayPal. Preusmerjeni boste na spletno stran PayPal-a, kjer se prijavite in opravite plačilo. Pomembno: ko opravite plačilo na spletni strani PayPal-a, boste znova preusmerjeni na našo spletno stran, kjer morate pritisniti gumb ODDAJ NAROČILO, da se plačilo prek PayPal-a izvede in odda naročilo. V kolikor tega ne potrdite, se plačilo in naročilo ne izvedeta.
Po prejemu plačila oziroma nakazila, razen če ni izbrana možnost plačilo po povzetju, vam darilni bon pošljemo na elektronsko pošto v PDF obliki, tako da si ga lahko natisnete ali podarite naprej v elektronski obliki.
Bon unovčite tako, da si na naši spletni strani izberete ustrezne nogavice, ki jih dodate v košarico in greste na blagajno. Tam se registrirate ali oddate podatke, izberete način pošiljanja, izberete način plačila na TRR in pritisnete gumb Naslednji korak. Za nakup - potrditev naročila pod opombe vpišete serijsko številko bona, vrednost, ime in priimek osebe, ki je bon kupila.
Na TRR ni potrebno nakazovati denarja. Če bi prišlo do morebitnih dodatnih stroškov, boste o tem obveščeni, preden bo izdelek odposlan.
Darilne bone pa lahko naročite tudi preko telefona na 041-337-457 ali e-pošte info@spocks.eu, pri čemer navedete vse zgoraj omenjene podatke.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

     Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje!

S športnimi pozdravi.

      

Preverite, kaj nosijo naši kupci

Sledite nam na socialnih omrežjih in preverite naše novosti. Našli boste vse informacije o najnovejših trendih in različne zanimive dizajne nogavic, ki smo jih izdelali za naše kupce.

Izdelava po meri za ekipe

Želite povečati razpoznavnost vaše ekipe, kluba, društva in potrebujete kakovostne nogavice z vašim dizajnom? Kontaktirajte nas in z veseljem bomo ustregli vašim željam.

barvni vzorci

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.