SPOCKS | Make sport more colorful

🚚 Brezplačna dostava na dom nad 40€ 📦 

boleča stopala

ŽULJI BOLEČINA, KI OVIRA VSAKEGA ŠPORTNIKA

Žulji – neprijetna nadloga, s katero se je zagotovo že kdaj srečal vsak izmed nas. Saj poznate tisti občutek, ko najprej začutite rahlo drgnjenje med nogavico, čevljem in kožo na stopalu, ki se počasi razvije v skelenje in če ne ukrepamo hitro, tudi v bolečino.
Največkrat se trenje pojavi na mestih, kjer imajo nogavice šive ali če se nogavice ne prilegajo lepo nogi in se nagubajo, razlogi za žulje pa so lahko tudi slabo prilegajoči se notranji vložki ali športni copati oziroma čevlji. Razlog za nastanek žuljev so pogosto tudi potne in vlažne noge, zaradi česar se koža na stopalih zmehča in postane dovzetnejša za trenje in posledično žulje. Če je koža razdražena dlje časa, se pod kožo nabere tekočina, ki tvori mehurček. Če z aktivnostjo vztrajamo še naprej, lahko mehurček poči in povzroči celo krvavitev. Da pa bi se vsemu temu izognili, poznamo več načinov za preprečevanje žuljev.

 

bolečina žulji

 

1. Izberite prave nogavice

Nogavica predstavlja vmesni sloj med vašo nogo in športnim copatom, zato je še posebej pomembno, da izberemo ustrezne, kakovostne športne nogavice, ki so anatomsko oblikovane in se lepo prilegajo stopalu, s čimer se zmanjša možnost nastanka žuljev. Če je le možno, naj imajo nogavice tudi čim manj šivov, ki bi lahko povzročili drgnjenje in trenje. Poskrbite, da bodo nogavice iz materialov, ki odvajajo vlago (sintetična vlakna, in ne volna ali bombaž), saj tako ohranjajo vaše stopalo suho. Podobno kot športne copate je priporočljivo tudi športne nogavice parkrat testirati, preden se odpravite na zelo dolg tek ali tekmovanje, kot je na primer maraton. Tako se boste navadili na nogavice in se prepričali, ali so primerne za vas.

 

2. Poskrbite za dobro prileganje športnih copat

Vaša stopala med tekom in drugimi športnimi aktivnostmi otečejo, zato je dobro, da je športni copat malce večji od številke obutve, ki jo nosite sicer. Pomembno je tudi, da športne copate najprej »uhodite«, da se bodo vaša stopala navadila na nov občutek v copatih. Tekaško obutev redno menjajte. Če vam notranji vložki novega športnega copata ne ustrezajo, jih preprosto zamenjajte z vložki iz starih športnih copat ter tako preprečite nastajanje žuljev. Za dobro prileganje je pomembno tudi pravilno zavezovanje vezalk, torej ravno dovolj na tesno, da se vaša stopala ne premikajo preveč.

 

3. Poskrbite, da stopala ostanejo suha

Med športno aktivnostjo so vaša stopala podvržena velikim naporom in pogosto tudi močnemu potenju. Ker se koža pri vlažnem stopalu bolj zmehča, postane s tem tudi bolj občutljiva in bolj nagnjena k nastanku žuljev. Da bi vaša stopala ostala čim bolj suha, si lahko pomagate z izbiro pravih nogavic, včasih pa pomagajo tudi razni antiperspiranti in podobni specializirani izdelki proti potenju nog. 

Če ste torej eden izmed tistih športnikov, ki se stalno soočajo z zgoraj omenjenimi težavami, ste na pravi strani. Mi vam bomo z našimi športnimi nogavicami Spocks pomagali, da vas žulji odslej nikdar več ne bodo odvrnili od športnih aktivnosti. Še več, poskrbeli bomo, da vam bo šport odslej v čisti užitek!

OGLEJ SI

SPOCKS nogavice

 

      

Preverite, kaj nosijo naši kupci

Sledite nam na socialnih omrežjih in preverite naše novosti. Našli boste vse informacije o najnovejših trendih in različne zanimive dizajne nogavic, ki smo jih izdelali za naše kupce.

Izdelava po meri za ekipe

Želite povečati razpoznavnost vaše ekipe, kluba, društva in potrebujete kakovostne nogavice z vašim dizajnom? Kontaktirajte nas in z veseljem bomo ustregli vašim željam.

barvni vzorci

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.