SPOCKS | Make sport more colorful

🚚 Brezplačna dostava na dom nad 40€ 📦 

POHODNE NOGAVICE

 

Med nami je vedno več hribolazcev, ki imamo radi naravo in se vanjo odpravljamo vse pogosteje. Poleg nakupa dobrih pohodnih čevljev je izredno pomembno tudi, kakšne pohodniške nogavice izberemo. Če želimo kupiti res dobre pohodne nogavice, moramo paziti na štiri pomembne dejavnike, to so višina nogavic, oblazinjenje, vrsta tkanine ter prileganje.

 

pohodne nogavice SPOCKS

Višina pohodniških nogavic


Pohodniške nogavice najdemo v različnih izvedbah, kar zadeva njihovo višino, od kratkih, da jih skorajda ni videti iz čevljev, pa vse do gležnjev, goleni ter do kolen. Ob izbiri prave višine upoštevajte najprej višino svoje pohodne obutve. Višja kot je obutev, višje morajo segati vaše pohodniške nogavice, da zaščitite svojo kožo pred direktnim dotikom z obutvijo, saj v nasprotnem primeru tvegate nastanek žuljev.
Pri nas vam ponujamo pohodne nogavice v treh višinah. Najnižje, še primerne za pohodništvo, so take, ki segajo nad gleženjsko kost in se jih lahko nosi v nižjih pohodnih čevljih. Nekoliko višje so klasične pohodne nogavice, ki segajo par centimetrov nad gleženjsko kost in so primerne za vse višje pohodne čevlje. Na voljo pa so tudi pohodniške dokolenke, ki vam hkrati nudijo še nekaj kompresije, zaščite pred mrazom ter drugimi zunanjimi vplivi.

 

pohodniške nogavice

 

Oblazinjenje pohodniških nogavic


Od tega, koliko so pohodniške nogavice oblazinjene, je odvisno tudi to, kako debela je nogavica in kako topla bo.
Glede na to, za kaj in v kakšnem vremenu boste pohodne nogavice potrebovali, se odločajte med različno debelimi in ojačanimi nogavicami. Na pravih mestih ojačane nogavice vašim nogam nudijo zaščito med aktivnostmi, kot sta tek in pohodništvo, vendar ne pozabite, da so debelejše nogavice tudi toplejše, zaradi česar se vam lahko začnejo potiti noge. Morda bo potrebno malce eksperimentiranja, preden boste našli pravo razmerje med toploto in debelino, ki vam ustreza.

 

pohodne nogavice

 

 

Vrsta tkanine


Pohodne nogavice so le redko izdelane iz ene same tkanine, temveč iz mešanice, ki zagotovi pravo ravnovesje med udobjem, toploto, vzdržljivostjo in hitrim sušenjem. Najpogostejši materiali, iz katerih so kvalitetne pohodniške nogavice običajno izdelane, so:
• Volna: Volna dobro uravnava temperaturo, da se stopala ne prepotijo, in zagotavlja blaženje. Pri večini volnenih nogavic se uporablja mešanico volne in sintetičnih materialov za boljšo obstojnost in hitrejše sušenje.
• Poliester: Poliester je sintetičen material, ki dobro izolira, odvaja vlago in se hitro suši. Včasih se ga kombinira z volno in/ali najlonom za še boljše zagotavljanje toplote, udobja, trajnosti in hitrega sušenja.
• Najlon: To je še ena izmed možnosti, ki se občasno uporablja kot primarni material. Nudi dodatno trpežnost in lahko skrajša čas sušenja.
• Svila: Svila je udobna in lahka ter nudi naravno izolacijo, vendar ni tako trpežna kot ostali prej omenjeni materiali. Občasno se uporablja v nogavicah predvsem za odvajanje vlage.
• Elastan: Številne pohodniške nogavice vključujejo majhen odstotek elastana, ki pomaga nogavicam, da obdržijo svojo obliko in zmanjšajo gubanje na minimum.

 

nogavice za pohodništvo

 

Prileganje pohodnih nogavic


Če najdete dobre pohodne nogavice, ki se bodo pravilno prilegale vaši nogi, bodo vaši pohodi mnogo prijetnejši kot sicer. Če so vaše pohodne nogavice prevelike, se med hojo začnejo gubati, kar lahko povzroči otiščance in žulje. Premajhne pohodniške nogavice pa lahko povzročijo, da je na določenih točkah pritisk prevelik ali pa nogavice zdrsnejo s svojega mesta in spet povzročijo žulje.
Če želite najti pravo velikost zase, je dobro poznati velikost svojega stopala, in ne velikosti čevljev, saj včasih ljudje kupijo malo večje čevlje. Če ne poznate velikosti svojega stopala, se lahko obrnete na specializiranega prodajalca pohodniške obutve, ki vam bo zagotovo znal svetovati, ali pa na spletu najdete ustrezno tabelo velikosti stopal.
Ko enkrat ugotovite velikost stopala, poiščite nogavice prave velikosti. Če ste med dvema številkama, izberite manjše, da se izognete odvečnemu materialu, ki bi se med hojo lahko nabral in povzročil žulje.
Na kaj morate biti pozorni pri pomerjanju pohodniških nogavic? Ko nataknete pohodne nogavice, bodite pozorni, da se nogi prijetno prilegajo, a niso preveč oprijete oziroma pretesne. Dobre pohodniške nogavice so ustrezne, ko se peta nogavice lepo prilega peti vašega stopala.

 

 

 

 

 

Zakaj izbrati športne nogavice Spocks?

 

Tekaške nogavice Spocks so izdelane v Sloveniji v podjetju z večletno tradicijo izdelave nogavic. S svojo anatomsko obliko z ojačitvami na najbolj obremenjenih delih stopala (prstih in peti) ter praktično nevidnimi šivi nudijo popolno udobje med aktivnostjo. Dodaten elastan na zgornjem robu nogavice poskrbi za optimalno prileganje nogi, tako da nogavica ostane na svojem mestu tudi med športno aktivnostjo. Izdelane so iz materiala, ki odlično odvaja vlago in poskrbi, da stopala ostanejo suha. V svoji ponudbi imamo različno visoke nogavice za tek ter tudi izredno kakovostne kompresijske nogavice za tek, nad katerimi so naši redni uporabniki navdušeni. Spoksice so ročno tiskane s postopkom sublimacije, zato je tisk grafike zelo obstojen in ne zbledi niti po večjem številu pranj. Za tiskanje nogavic uporabljamo najkakovostnejše barve s certifikatom ECO PASSPORT by OEKO-TEX®, ki potrjuje, da je naš postopek sublimacije z vidika varovanja okolja in zdravja ljudi trajnosten in okolju prijazen. Živahne barve in zanimivi vzorci pritegnejo pozornost in poglede z vseh strani.

SPOCKS nogavice

 

športne nogavice SPOCKS  pohodne nogavice SPOCKS

      

Preverite, kaj nosijo naši kupci

Sledite nam na socialnih omrežjih in preverite naše novosti. Našli boste vse informacije o najnovejših trendih in različne zanimive dizajne nogavic, ki smo jih izdelali za naše kupce.

Izdelava po meri za ekipe

Želite povečati razpoznavnost vaše ekipe, kluba, društva in potrebujete kakovostne nogavice z vašim dizajnom? Kontaktirajte nas in z veseljem bomo ustregli vašim željam.

barvni vzorci

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.